divendres, 13 de març del 2015

Preinscripcions curs 2015-16

Benvolgudes famílies,

com ja sabeu, estem en plenes preinscripcions i aquest any ens hem trobat amb algunes novetats, la principal i què més està preocupant a algunes AMPA és el tancament de tres grups de P3.

Avui divendres 13 de març ens hem reunit amb el Diego Arroyo i la Rosa Perea a l'Ajuntament per parlar d'aquest tema, i que ens informessin què havia passat:

-Partint de la base que l'oferta vé des del Departament d'Ensenyament, en principi, i davant la davallada de natalitat, es tenia contemplat tancar quatre grups (que no línies) de P3 a la nostra ciutat, una per zona (Fondo, Centre, Raval i Singuerlín). Finalment, al febrer, el Departament informa a l'Ajuntament que seran tres les escoles: Les Palmeres al Centre, Gaudí al Raval, i Sagrada Família a Singuerlín. Aquesta és la proposta del Departament, i està suspeditada a com vagin les preinscripcions, i en últim termini la matrícula, i serà llavors quan donin les dades definitives dels grups del proper curs.

-S'ha triat aquestes escoles perquè a la seva zona, o bé ja havia escoles que el curs passat van tenir un grup menys i per no haver-li de tancar novament i deixar-la sense, o bé perquè porten un historial de reformes i construccions que les faria patir més, o bé tenint en compte altres factors. És a dir, reduir grups mirant de ser equitatius i justos.

Hem demanat perquè l'escola concertada no entra en el "bombo" d'escoles on reduir grups, ja que rep ajudes i subvencions igual que la pública (beques menjador, reutilització de llibres...) i que s'ha de protegir l'escola pública i acabar amb el concert. Des del Departament d'Ensenyament en cap moment s'ha contemplat que l'escola concertada pugui reduir grups i aquí tenim una lluita.

Entenem el neguit de les famílies i direccions d'escoles pel tancament d'un grup, però no ha de ser motiu de discussió i enfrontament entre les diferents escoles públiques de la ciutat, ja que no depen de nosaltres aquesta decisió, sinó del Departament d'Ensenyament. 

Demanem calma, respecte i educació a les direccions i AMPA envers la resta d'escoles, donat tots estem al mateix vaixell.

I us animem a participar a les campanyes que s'engeguen per lluitar per la pública, pel no tancament de grups i línies, per baixar la ràtio.

Gràcies!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada